Analyseprogrammet fra TradingView kommer i både gratis og betalte versjoner. På kort tid har dette analyseprogrammet inntatt en plassering blant de aller beste analyseprogrammene på nett.

TradingView analyseprogram

TradingView analyseprogram er ganske komplisert, og det passer best for erfarne tradere som kjenner til teknisk analyse. Med andre ord, dette er nok ikke løsningen du er ute etter dersom du vil lære deg aksjehandel for nybegynnere. Er du derimot erfaren og allerede kan bruke teknisk analyse er dette en av de beste løsningene du kan finne på markedet. Utover teknisk analyse har du også tilgang til mye finansiell data.

Instrumenter og nyheter

TradingView gir deg ikke kurser for opsjoner, men vi mener at dette verktøyet fortsatt gir deg mye nytte dersom du driver med opsjonstrading. Du finner realtidskurser på nesten alle aksjer som kan handles på verdens børser, og det betyr at du har oppdaterte kurser til de underliggende aksjene på opsjoner som kan trades. Videre har du også realtidskurser på obligasjoner, råvarer, indekser og valuta, som det også er mulig å trade med opsjoner.

  • Aksjer, forex, råvarer, CFD, terminer, indekser, obligasjoner, krypto

På nettsiden til TradingView har du ferske nyheter fra Reuters. Men, når det gjelder nyheter setter vi nesten mer pris på den økonomiske kalenderen som er integrert i chartene. Åpner du chartet for en aksje vil du kunne se når de har lagt frem resultater eller kommet med nyheter, og når de skal legge frem resultater eller utbetale utbytter i fremtiden.

Analyser

Dette er først og fremst et program for tekniske analyser, og det er få analyseprogrammer vi har testet tidligere som har så mange muligheter som TradingView. På venstresiden av skjermen har du rask tilgang til ulike tegneverktøy som lar deg markere tekniske trender, støtte/motstand og tekniske formasjoner.

Over chartet har du søkefelt som lar deg finne det instrumentet du vil lage en analyse av eller sjekke kursen på. Litt mot høyre kan du velge om du vil ha vanlig graf, fjell eller flere ulike typer candlesticks. Her kan du også velge andre finansielle instrumenter du vil sammenligne det du analyserer med.

Virkelig spennende blir det når du åpnet Indicators. På TradingView har du alle tenkelige indikatorer tilgjengelig, det er også mulig å justere disse, og legge inn egne indikatorer. Noe annet som trekker opp er at du kan få frem finansiell data som EPS, P/E, P/S, P/B og mye annet, noe som gjør at du kan se utviklingen i multipler over tid.

Verktøy

TradingView analyseprogram har flere verktøy som er veldig gode. Hvor stor frihet du får til å utnytte disse for fullt avhenger av om du har gratisversjonen eller en av de beste versjonene.

Back testing av analyser

Med Pine Script kan du lage en trading strategi basert på tekniske analyser og teste hvilken avkastning disse hadde gitt historisk. Dette gir deg en god mulighet til å spisse strategiene dine, noe som kan gi en bedre avkastning.

Screener

Dersom du foretrekker aksjer med lav P/E, eller kanskje aksjer som har gitt best avkastning den siste måneden kan du bruke Screener til å finne frem til disse aksjene.

Varsler

Følger du mange aksjer, råvarer og valutakryss kan det ta mye tid å følge med på hvilke som gir kjøpssignaler eller salgssignaler. Her kommer varsler inn. Dette er en alarm som vil informere deg om hvilke instrumenter som har avgitt signaler om kjøp eller salg.

Trader forum

TradingView har også et forum hvor du kan legge ut dine tekniske analyser for å få tilbakemeldinger eller se andre traderes analyser.

Åpne TradingView konto

Det koster ingenting å åpne konto for å teste ut TradingView analyseprogram. Har du Facebook eller en konto på Gmail kan du åpne konto på to raske klikk. Det kan du gjøre ved å følge denne fremgangsmåten:

  1. Gå til www.tradingview.com og trykk på Join For Free
  2. Registrer med Google eller Facebook, eller fyll inn brukernavn, mail og passord
  3. Prøv Pro versjonen gratis i 30 dager

Abonnementer

Du får flere muligheter ved å kjøpe et abonnement på TradingView, men for mange vil nok gratisversjonen være god nok. Uansett kan du teste ut Pro versjonen gratis i 30 dager når du åpner konto, og dette er noe vi anbefaler deg å gjøre.

  • Basic: Gratis
  • Pro: $14,95 pr mnd
  • Pro+: $29,95 pr mnd
  • Premium: $59,95 pr mnd